توصیه های داوری به مربیان

اولین مطلب اینست که هیچ بازی فوتبالی بدون مربیان و داوران وجود نخواهد داشت. هدف هر دو گروه توسعه فوتبال است پس باید با همدیگر تعامل داشته باشند. مربیان بایستی زمانی را برای یادگیری قوانین برای بازیکنان اختصاص دهند. این یک مشکل جهانی است که بازیکنان قوانین را بخوبی نمی دانند پس اول سعی شود بازیکنان با قوانین بازی آشنا باشند. آنها بایستی بدانند چه چیزی مجاز و چه چیزی ممنوع است. اگر مربیان قوانین را به خوبی بدانند به بازیکنان کمک می نمایند تا روند رو به رشدی داشته باشد. با دانستن قوانین می توانند توانایی ها و استعدادهای خود را نمایان سازند. دانستن قوانین نه …

اولین مطلب اینست که هیچ بازی فوتبالی بدون مربیان و داوران وجود نخواهد داشت. هدف هر دو گروه توسعه فوتبال است پس باید با همدیگر تعامل داشته باشند. مربیان بایستی زمانی را برای یادگیری قوانین برای بازیکنان اختصاص دهند. این یک مشکل جهانی است که بازیکنان قوانین را بخوبی نمی دانند پس اول سعی شود بازیکنان با قوانین بازی آشنا باشند. آنها بایستی بدانند چه چیزی مجاز و چه چیزی ممنوع است. اگر مربیان قوانین را به خوبی بدانند به بازیکنان کمک می نمایند تا روند رو به رشدی داشته باشد. با دانستن قوانین می توانند توانایی ها و استعدادهای خود را نمایان سازند. دانستن قوانین نه تنها برای داوران بلکه برای مربیان ضروری است. بازیکنان نیز با دانستن قوانین روی بازی تمرکز می کنند و به داور اجازه کار می‌دهند. دومین مورد این است که مربیان پس از پایان بازی، در مصاحبه مطبوعاتی تقصیر باخت را به گردن داور می اندازند. ما نمی گوییم که داوران اشتباه نمی کنند فوتبال بازی اشتباهات است. داور، بازیکن، مربی و …. اشتباه می کنند. داوران بایستی اشتباهات انسانی و از همه مهمتر اشتباهات اثر گذار در بازی را به حداقل برسانند پس باخت را نباید به گردن داور انداخت. به داوران هم توصیه می شود که بعد از هر بازی عملکرد خود را ارزیابی نمایند. بعد از بازی آنالیز داوری ضروری است و داوران بایستی اشتباهات اثرگذار را کم کنند. ما از کمیته داوران می خواهیم که جلساتی برگزار کنند و عملکرد داوران را در آن بررسی کنند. بازخواست کردن داوران وظیفه کمیته داوران است و داور بایستی اول خودش را بازخواست نماید. توصیه کرده ایم همه فدراسیونها کار داوران را تجزیه و تحلیل کنند. مربیان هم در جلسات حضور یابند و نظرات خود را در جلسه به داوران بدهند نه اینکه به مطبوعات بدهند. در بازی های آسیایی قطر این کار کرده شد و خوب بود.
مطلب بعدی که در تمام دنیا و آسیا متأسفانه وجود دارد این است که مربیان به بازیکنان خود عمل گول زدن داور را آموزش می دهند که مشکل ساز شده است و تماشاگران نیز به طور طبیعی طرفدار بازیکنان این چنینی هستند. از دیدگاه داوری ما می خواهیم که ناظران داوران را دوست داشته باشند و رابطه خوب با هم داشته باشند. به همه داوران خصوصاً داور چهارم احترام به مربیان، را توصیه شده است. منطقه فنی برای مربیان ایجاد شده تا آنها محلی داشته باشند تا موارد تاکتیکی خود را به بازیکنان منتقل کنند چون مربیان در 15 دقیقه استراحت ما بین دو نیمه نمی توانند تمامی موارد را به بازیکنان منتتقل نمایند. داوران چهارم مربیان را اجبار به بازگشت نکنند، مربیان حق دارند راهنمایی کنند ولی نه اینکه اعتراض به داور نمایند یا سر داور داد بزنند که وظیفه داور چهارم است که جلوگیری کند، تذکر بدهد و یا داور را مطلع نماید. بایستی به مربیان اجازه انتقال تجربیات به بازیکنان را داد و اینکار را تشویق کرد که هدف فیفا از ایجاد منطقه فنی همین بوده است. داور چهارم به صورت دوستانه مسائل را حل کند نه اینکه مشکل بوجود آورد آنگاه دیده می شود که روابط روز به روز بهتر خواهد شد. داوران بدون مربیان و مربیان بدون داوران نمی توانند باشند پس باید با هم دوست باشند و به یکدیگر احترام بگذارند. بهترین داوران دنیا هم اشتباه می کنند که نمونه اش در جام جهانی به کرات دیده شد. مانند پنالتی دقیقه آخر بازی استرالیا و ایتالیا به نفع استرالیا که اگر در بازی پیروزی و استقلال پیش می آمد معلوم نبود چه جهنمی می شد. شما بعنوان یک خانواده برای پیشرفت فوتبال ایران کار می کنید پس بهتر است با یکدیگر صمیمی باشید بدون تعارف و رو در رو مسائل را بهم دیگر بگویید. از مربیان می خواهم مشکلات و مسائلشان را بگویند و کمیته داوران به آنها رسیدگی کند. همچنین مسئول کمیته داوران هم مسائلشان را بگویند. داوران در تمام دنیا با مربیان و مطبوعات مشکل دارند و بایستی حل شود. اگر مثبت حل شود خواهید دید که در آینده کارتان بهتر خواهد شد. اگر داوران تحت فشار مربیان باشند نمی توانند خوب کار کنند حتی اگر مربیان قوانین را بدانند باز هم داوران تحت فشار آنها اشتباه خواهند کرد لذا سعی کنید داوران تحت فشار قرار نگیرند تا به ضرر تیم ها تمام شود.
با تشکر از مهندس علیرضا احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *