اظهار نظر کارشناسان داوری در مورد داوری در سال 1388

سال 88 با تمام فراز و نشیب‌های خود برای ورزش ایران به خصوص فوتبال کشورمان به پایان رسید تا همگان به امید بهبود وضعیت این ورزش پرطرفدار سال 89 را آغاز کنند.
یکی از این فراز و نشیب‌ها در داوری فوتبال رخ داد. در برخی بازی‌ها داوران در حدی درخشیدند که همگان را برای بهبود داوری فوتبال امیدوار کردند. از سویی دیگر برخی اوقات چنان اشتباهاتی در داوری اتفاق افتاد که از حد فاجعه نیز گذشت و موجبات رنجش خاطر بسیاری از مدیران و مربیان را فراهم آورد.
سال 88 سال ورود مجلسی‌ها به فوتبال و به خصوص مباحث داوری نیز بود. برخی اشتباهات داوران باعث شد تا پای نمایندگان مجلس نیز به کارشناسی ورزش باز شده و شاهد اظهار نظر نمایندگان مردم باشیم.
از همین رو به سراغ دو تن از برجسته ترین کارشناسان داوری رفتیم و در خصوص برخی اتفاقات سال 88 با آنها به گفتگو پرداختیم.
هوشنگ نصیرزاده کارشناس داوری فوتبال کشورمان در خصوص وضعیت داوری سال 88 خاطر نشان کرد: در مورد داوری سال 88 در واقع قبل از اینکه عملکرد داوران را مورد بررسی قرار دهیم می‌بایست در مورد قضاوت کنندگان درباره داوری صحبت کنیم. کسانی که به کارشناسی قضاوت داوران پرداختند بیشتر از داوران اشتباه کردند و اگر داوری را در یک کفه ترازو و نقد‌های مربیان و مدیران و کارشناسان را در طرف دیگر ترازو قرار دهیم در نهایت شاهد این خواهیم بود که کفه استباهات داوران کمتر از طرف مقابل است.
وی همچنین ادامه داد: برخی کارشناسان در سال 88 به گونه‌ای کارشناسی کردند که بعضی‌ها تا جایی رفتند که می‌خواستند هند را از داوری حذف کنند یا مربیانی بودند که بدون تسلط به قوانین داوری را زیر سوال بردند و همه اینها نشانگر این است که تناقضات زیادی بین داوری و کارشناسی آن وجود دارد.
نصیرزاده با بیان این موضوع که برخی تیم‌ها از اشتباهات داوری سود بردند افزود: لیگ گذشته اشتباهات داوری به ضرر پرسپولیس بود و شکی در این نیست که که در لیگ جاری این اشتباهات به ضرر استقلال بوده است. اما کارشناسان در لیگ هشتم داوری را به سود پرسپولیس و امسال به نفع استقلال می‌دانند. سپاهان نیز در سال 88 از اشتباهات داوری سود برده و به تعبیری در مقابل حریفان از یار دوازدهم که داور مسابقه بود استفاده کرده است. اما اشتباهات داوری امری شخصی و مرتبط با مهارت‌های فردی داوران است و اگر داوری اشتباه کرد به هیچ وجه به رئیس کمیته داوران مربوط نیست.
کارشناس داوری کشورمان بهترین و بدترین حادثه داوری سال 88 را این چنین دانست: ادامه قضاوت دربی توسط داور ایرانی خصوصا داوری در بازی شصت و هشتم بهترین حادثه داوری بود و بدترین حادثه نیز اشتباهات داوری و تداوم این اشتباهات به سود سپاهان بوده است.
نصیرزاده در پایان مظفری زاده را بهترین داور سال گذشته دانست و روند طبیعی را به نفع وی عنوان کرد.

از سوی دیگر پرویز سیار وضعیت داوری سال 88 را در بخشهای متعدد ارزیابی کرد و گفت: داوری سال 88 از نظر مدیریتی و قضاوت باید زیر ذره‌بین قرار گیرد و من اگر وضعیت داوری را خوب قلمداد کنم مواردی وجود داشت که فاجعه بود ولی برخی داوران باشرافت وجود دارند که اگر داوری را بد خطاب کنیم آنها را زیر سوال برده‌ایم. به هر حال در داوری صحنه‌هایی هست که اگر کسی می‌خواهد در مورد آن قضاوت کند باید خودش را در جای داور بگذارد. اما در کل از نظر من کارشناسی داوران شاید خوب بوده باشد ولی وقتی همه مربیان و مدیران از وضع موجود ناراضی‌اند مطمئنا داوری ضعف‌هایی داشته است.
وی همچنین درباره نحوه رفتار رئیس کمیته داوران در سال گذشته ادامه داد: عنایت گاهی به شدت و به ناحق از داوران حمایت می کند. از طرفی حمایت‌های وی درست است و باید این حمایت صورت بگیرد ولی در برخی اوقات صحنه‌هایی وجود داشت که با اینکه خود داور به اشتباهش اعتراف می‌کرد،‌عنایت از آن صحنه دفاع می‌کرد. این حرکت مسئول کمیته داوران نادان و نفهم جلوه دادن مردم است.
سیار در پایان در مورد انتخاب بهترین داور سال 88 عنوان کرد: از نظر من فغانی یکی از باشرافت ترین داوران لیگ ما است. از این رو که به کسی باج نمی‌دهد و از هیچ جنجالی ترس ندارد و بهترین تصمیم را می‌گیرد. چنین داوری در تمام دنیا یک نعمت محسوب می‌شود. اما از نظر من در نوع قضاوت سعید مظفری زاده و ترکی بهترین قضاوت‌های سال 88 را انجام دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *