کمک داوران موفق (قسمت اول)



.
در حال حاضر که یک کمک داور واجدالشرایط و شایسته شده اید همانند داور باید از هر فرصتی و پیشنهادی در جهت توسعه و افزایش مهارتهای خود استفاده نمایید تا به یک کمک داور موفق تبدیل شوید به همه جنبه های تمرینی و توصیه های پیشرفته ای به شما از طرف کیته داوران پیشنهاد می گردد توجه کامل داشته باشید.تقویت کردن داوران به تمام جوانب و دستو.رالعمل ها و مسابقات و آموزش ها برای آنها باید به طور کامل انجام بگیرد،آنها باید بتوانند خودشان را در نقش یک کمک داور قرار دهند. آموزش ها و راهنمایی ها باید به روشنی و به صراحت برای کمک داور قابل فهم باشد …

داوران باید آگاه باشند که، وظایف کمک داوران تغییر پیدا کرده است و تفسیر و شرح و تکنیکهای عملیاتی این قانون دائما در حال توسعه و پیشرفت است داوران باید تلاش کنند تا یک تعادلی از وظایف در خود ایجاد نمایند که چه در زمانی که داور هستند و چه در زمانی که کمک داور هستند، در طول سالهای فعالیتشان،هر دو مهارت داوری و کمک داوری خود را توسعه دهند.در تمام لحظاتی که به عنوان یک کمک داور فعالیت می کنید ضروریست که یک نگرش کاملا مثبت به نقشی که در بازی ایفا می کنید داشته باشید و آن مسئولیت که به عهده دارید را در یک چارچوب مثبت و منطقی در ذهن نزدیک نمایید (تجسم مسابقات گذشته ای که از ان نگرش مثبتی در ذهن دارید)باعث می شود که اعتماد به نفس داور بالا رفته و این اعتماد به نفس موجب می شود کمک بسیار زیادی به داور مسابقه در جهت کنترل موفقیت آمیز بازی بنائید. زمانیکه شما به عنوان یک کمک داور جهت قضاوت در یک مسابقه ابلاغ دریافت می کنید،از قبل شروع مسابقه هم از طرف مقامات فدراسیون و هم باشگاه مورد تایید قرار دارید شما مکسابقه دیگری هم در پیش خواهید داشت که هنوز به شما ابلاغ نگردیده است. تمرکز کردن روی مسابقه بعدی که قرار است قضاوت انرا بعهده بگیرید بسیار مهم می باشد هیچوقت به خودتان اجازه ندهید،دچار پریشانی و اضطراب شوید به این دلیل که در اینده قرار است بعنوان یک کمک داور برای قضاوت مسابقه ای مهم و حساس انتخاب و منسوب شوید.شما همیشه باید زمانی را قبل ازشروع مسابقه جهت هماهنگی و مرور حوادثی که ممکن است اتفاق بیافتد داشته باشید،آگاه باشید که در رقابتهای بسیار مهم و سطح بالا تر یک یا هر دو باشگاه امکان دارد شما را در گیر حواشی و مسائل حاشیه ای نمایند و سبب شوند که مسابقه شما در موعد مقرر ((زمان تعیین شده از طرف کمیته مسابقات)) انجام نپذیرد.
شما ممکن است در بعضی از اوقات ضروری باشد که تجربیات قبلی که از مسابقاتی که شما در ان دچار مشکل شده اید را به همکارانتان انعکاس دهید تا دوباره دچار همان معضلات و مشکلات نگردید. اگر شما فهمیدید که برای قضاوت در دو مسابقه پی در پی انتخاب شده اید لطفا به خاطر داشته باشید که هر دو مسابقه به یک اندازه دارای اهمیت می باشد و هر دو مسابقه به یک کمک داوری نیاز دارد که هم از لحاظ توانایی و امادگی جسمانی و هم از لحاظ امادگی روانی و هوشیاری قابلیت بالایی داشته باشند. در هر حال شما باید متاسف شوید اگر دچار یک اسیب دیدگی فیزیکی شوید و این مهم است که همیشه در اولین فرصت این موضوع را به ((کمیته داوران)) اطلاع دهید. این موضوع دیدگاه حرفه ای شما را ثابت می کند و به کمیته داوران این فرصت را می دهد که نسبت به جایگزین کردن یک نیروی اماده تر و واجدالشرایط اقدام نماید.
هرکس آمادگی کمتر از 100% داشته باشد و بدون اطلاع به کمیته مربوطه در مسابقه ای جهت قضاوت شرکت نماید، به سایر همکارانش که قرار است به همراه وی قضاوت مسابقه را بعهده بگیرند و همچنین نسبت به خودش و کمیته داوران حرکت نا عادلانه و غیرمنصفانه ای داشته است.
اطلاع بموقع از آسیب دیدگی به کمیته داوران باعث می شود در کوتاهترین زمان ممکن همکار دیگری جایگزین، داور آسیب دیده گردد شما همیشه باید در امادگی کامل قرار داشته باشید تا این اجازه به شما داده شود که مسابقه ای قضاوت نمایید. اگر شما یک کیف کوچک جهت حمل وسایل داوری خود دارید چک کردن نهایی محتویات آن ضروری می باشد. شما همیشه می بایست یک جفت پرچم تمیز جهت استفاده در طول مسابقه با خود بهمراه داشته باشید. و …

… ادامه در اینجا
مجید روغنی داور ملی فوتبال ایران

یک پاسخ

  1. آیامکث درضربه ی پنالتی دوم درفوتسال ممنوع می باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *