مسعود مرادی: داوری‎ بالاتر از سطح فوتبال ماست

مسعود مرادی  از فضای داوری و عدم حمایت از داوران در فوتبال ایران انتقاد کرد.
به گزارش سایت داوران ایران و به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، مسعود مرادی با تأکید براینکه سطح داوری از سطح فوتبال کشور خیلی بالاتر است، افزود: اگر به نتایج تیم‎های فوتبال ایران در همه رده‎ها نگاه و آنها را مقایسه کنیم با داوری‎ها، به این نتیجه می‎رسیم که داوران ما از جایگاه بالاتری نسبت به فوتبال ایران برخوردارند.
 وی ادامه داد: نمونه بارز پتانسیل بالای داوران کشور را می‎توان از کاندیدا شدن یک تیم داوری برای قضاوت در جام جهانی برزیل، حضور در جام باشگاه‎های آسیا و مقدماتی جام جهانی، به عینه مشاهده کرد.
 این کارشناس داوری در ادامه تأکید کرد: من همیشه گفته‎ام و الان هم می‎گویم که داوران ایرانی به مراتب از سطح بالاتری نسبت به فوتبال کشور قرار دارند و این موضوع را بدون اغراق می‎گویم.
 مرادی اظهارات برخی که معتقدند کارشناسان داوری در برنامه نود به نفع داوران، نظر می‏‎دهند را رد کرد و ادامه داد: نود برنامه‎ای آموزشی برای داوران است و بدون شک کارشناسانی که در این برنامه حضور پیدا می‎کنند، اعتبار خودشان را بیشتر دوست دارند و باید براساس قوانین مطالب را ارایه بدهند. به هیچ عنوان بحث حمایت از داوران مطرح نیست، جایی که تصاویر مشخص نیست باید حق را به داور داد و جایی که اشتباه کرده باید گفت.
 وی در همین خصوص تصریح کرد: اعتقاد دارم برنامه نود می‎تواند به داوری کشور کمک کند و همچنین این تریبون می‎تواند سکوی پرتاب و محل خوبی برای ارایه آموزش به داوران کشور باشد.
 مرادی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که از نرفتن به جام جهانی ناراحت هستید؟ پاسخ داد: نه. چرا باید ناراحت باشم؟ رفتن یا نرفتن به جام جهانی آخر دنیا نبود. من در مسابقات زیادی داوری کردم که از آن جمله می‎توان به جام بین قاره‎ای، المپیک، باشگاه‎های جهان و آسیا، بازی‎های آسیا و … اشاره کرد که جام جهانی هم گوشه‎ای از یک بخش داوری بوده و امیدوارم فغانی و تیمش که از ایران کاندیدای حضور در جام جهانی است راه نیمه‎تمام من را به پایان برساند.
 داور سابق فوتبال با اشاره به محروم کردن داوران از انجام مصاحبه، اظهار کرد: مصاحبه کردن اگر در راستای حمایت از جامعه داوری باشد هیچ ایرادی ندارد اما اینکه در رسانه‎ها عملکرد داوران را زیر سوال ببریم به نظرم کار درستی نیست.
 وی دو دستگی بین کارشناسان داوری کشور را رد کرد و افزود: اختلاف سلیقه در همه‎جا وجود دارد ولی همه در تلاشند به داوری کمک کنند و باید از اختلاف سلیقه‎ها در جهت پیشرفت داوری استفاده کرد.
 مرادی در ادامه یادآور شد: فضای داوری در کشور ما سخت، مشکل و زجرآور است. حمایت‎های لازم از داوران صورت نمی‎گیرد و شخصیت و جایگاه آنها در کشور تعریف نشده است که این باعث دلسرد شدن داوران می‎شود و خیلی زود از چرخه قضاوت خارج می‎شوند. همانطوری که همه از تیم ملی حمایت می‎کنند که به جام جهانی برود باید از داوران هم حمایت شود.
 وی با اشاره به وداع چند داور و کمک‎داور با دنیای قضاوت به ایسنا گفت: تحمل شرایط داوری نیاز به داشتن پتانسیل بالای روحی و روانی دارد و چون داوران حمایت نمی‎شوند ترجیح می‎دهند قضاوت در میدان فوتبال را کنار بگذارند. اگر این روند ادامه داشته باشد آینده درخشانی در انتظار داوری کشور نیست.
 این ناظر داوری خاطرنشان کرد: هیچ اختلافی بین دپارتمان و کمیته داوران نیست و هدف این‎دو اعتلای داوری کشور است که باید به هم نزدیک شوند و اگر هم اختلاف سلیقه‎ای وجود دارد نباید رسانه‎ای شود چون به نفع داوری و فوتبال کشور نیست.
مرادی در مورد اینکه چرا از داوران لرستانی با وجود پتانسیل بالا در مسابقات سطح اول استفاده نمی‎شود، گفت: ارزیابی پتانسیل داوری استان‎ها را دپارتمان داوری انجام می‎دهد. لرستان با وجود داشتن استاد عبدالله باعزم که از داوران برجسته کشور در قدیم و از ناظران فعلی داوری است باید بیشتر از این‎ها روی کارهای زیرساختی فعالیت کند و باید از سنین پایین به داوری روی آورد. الان سن شروع داوری در جهان 16 سال است. امیدوارم روزی داوری از استان لرستان را هم‎تراز با استاد باعزم ببینیم و این میسر نمی‎شود مگر با حمایت مسوولان استان از داوران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *